Qui sóc

image

Em dic Sandra Ribalta. Sóc nutricionista, membre del Col·legi professional de Dietistes – Nutricionistes de Catalunya i exerceixo la consulta clínica i la docència. Penso que l’alimentació és un factor molt important per mantenir una vida saludable i que molts dels problemes de salut actuals poden millorar sensiblement amb uns senzills canvis en els hàbits alimentaris.

Però qui ho havia de dir… Jo em vaig en Filologia Alemanya i Clàssiques, vaig viure un temps a Alemanya i vaig acabar treballant cinc anys en el Deutsche Bank a Barcelona. Però un dia vaig veure que allò no era per mi i vaig deixar-ho tot. Després d’algunes voltes vaig acabar cursant la diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat Ramon Llull. Des d’aleshores, a més de fer classes, he tingut la meva pròpia consulta i he pogut comprovar diverses coses. Primer, que canviant la nostra alimentació podem millorar espectacularment la nostra salut. Segon, que hi ha gent a qui no li costa adquirir i aplicar nous hàbits de vida saludables i altres que necessiten molt recolzament i que s’els acompanyi per un camí que s’els fa feixuc i difícil, i no cal que s’hi angoixin, per a fer-ho hi ha els professionals de la salut. I tercer, que hi ha un producte omnipresent a les nostres dietes, els supermercats, bars i botigues, que s’ha demostrat nociu per a la salut, que el consumim en grans quantitats, que es presenta sota múltiples noms i màscares i que la major part de la societat no és conscient del risc que suposa la seva ingesta massiva i continuada: el sucre.

Fa anys que tinc la meva pròpia consulta professional, intentant ajudar la gent que vol menjar millor o millorar la seva salut mitjançant els aliments. Per això, en aquest bloc intentaré aplegar materials al voltant del sucre, dels seus efectes, del seu consum. Per tal que tothom qui ho desitgi pugui veure la veritat sobre el sucre i decidir de forma conscient i responsable sobre el seu consum.